Bachelor of Hospitality Management student gaining practical hotel operations experience during industry training

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Hospitaliti (Kepujian)

Ijazah Sarjana Muda
9 Semester / 3 Tahun
Sehingga 100% PTPTN
Daripada
RM 694.44sebulan
Original price was: RM 45,000.00.Current price is: RM 25,000.00. jumlah yuran pengajian

Pengenalan Kursus

Mulakan kerjaya anda dalam dunia hospitaliti dengan program Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Hospitaliti (Kepujian) yang berfokus dan praktikal ini.

Lebih daripada sekadar pembelajaran dalam kelas, anda akan mendapat pengalaman hands-on melalui lawatan industri dan bimbingan pakar. Kami memastikan apa yang anda pelajari adalah relevan dengan industri, menyediakan anda sepenuhnya untuk apa jua impian kerjaya hospitaliti anda, dari pengurusan hotel hingga perancangan acara.

Kurikulum Industri
Program ini ditubuhkan bersama pakar industri – bagi memastikan anda bersedia untuk kerja dari hari pertama.

Pilihan Belajar Fleksibel
Anda boleh belajar sambil bekerja – pilih mod separuh atau penuh masa, atau fizikal atau atas talian.

Kemahiran Dunia Sebenar
Asah kepimpinan, komunikasi dan pemikiran kritikal melalui latihan industri di hotel dan syarikat acara.

Diiktiraf MQA & Industri
Program ini diiktiraf oleh badan pendidikan negara dan rakan industri – jaminan kualiti dan kebolehpasaran kerja.

MOHE/MQA:
(N/0414/6/0280)(08/2029)(MQA/PA17529)

Jadualkan Janji Temu dengan Kaunselor Kami Hari Ini!

Course information

  1. Lulus STPM dengan sekurang-kurangnya Gred C (PNGK 2.0) dalam 2 subjek; ATAU
  2. Lulus STAM dengan sekurang-kurangnya pangkat Jayyid; ATAU
  3. Lulus Asasi / Matrikulasi atau setaraf dengan minimum PNGK 2.0; ATAU
  4. Lulus Diploma (Tahap 4, MQF) dalam mana-mana bidang dengan minimum PNGK 2.0; ATAU
  5. Lain-lain kelayakan yang setaraf diiktiraf Kerajaan Malaysia

Keperluan Bahasa Inggeris (Pelajar Antarabangsa)
IELTS Band 5.0 atau MUET Band 3

Tahun 1

  • Introduction to Hospitality and Tourism Industry
  • Intermediate Academic Reading and Writing
  • Introduction to Information Technology
  • Penghayatan Etika dan Peradaban
  • Falsafah dan Isu Semasa
  • Bahasa Melayu Komunikasi (Internatinal Students Only)
  • Business Communication
  • Effective Communication Skills
  • Principles of Management
  • Food Hygiene and Sanitation
  • Housekeeping Operations Management
  • Integriti dan Antirasuah
  • Front Office Operations Management
  • Basic Hotel Cookery
  • Food and Beverage Service Standards
  • Menu Engineering and Development

Tahun 2

  • Social and Human Skills Project
  • Marketing  Management for Hospitality Services
  • Catering Service Management
  • Managerial Concepts in Foodservice Operations
  • Managing Human Resources
  • Financial Analysis and Control for Hospitality Managers
  • Service Operations Management
  • Design and Layout of Foodservice Facilities
  • Halal Food: Concepts, Practices and Trends
  • Supply Chain Management in Hospitality Industry
  • Event Management
  • Legal Aspects in Hospitality Industry
  • Hospitality Cost Control and Revenue Management
  • Hospitality Facilities Management
  • Industrial Revolutions: Concepts and Practices in Hospitality Industry

Tahun 3

  • Hospitality Crisis Management
  • Sustainable Hospitality Businesses
  • Supervision in the Hospitality Industry
  • Entrepreneurship
  • Business Research Methodology
  • Project Paper
  • Industrial Training
  • Pengurus Hotel & Resort
  • Pengurus Acara & Pengalaman
  • Pengurus Operasi Makanan & Minuman
  • Perunding Pelancongan & Perjalanan
  • Eksekutif Operasi Kapal Persiaran
  • Pegawai Pengalaman Pelanggan (CX)
  • Pegawai Latihan & Pembangunan Hospitaliti
Refresh_font_awesome

Download Brochure

This field is hidden when viewing the form
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Brochure