Selamat Datang ke UNITAR International University

UNITAR International University ditubuhkan pada tahun 1997 sebagai universiti maya pertama di Asia Tenggara dan antara universiti swasta terawal di negara ini.

Ia merupakan institusi pertama di Asia yang diberi penarafan QS 5-Bintang bagi kategori Pembelajaran Dalam Talian. Sejajar dengan Matlamat Pembangunan Lestari oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, UNITAR melalui ekosistem pembelajaran holistik dan inovatif menyediakan tawaran program yang komprehensif untuk semua peringkat sosio-ekonomi di samping melahirkan warganegara yang bekerjaya dan berkeusahawanan global.

Visi Kami

Memacu penyelesaian inovatif dalam ekosistem pembelajaran global demi masa depan yang lestari

Misi Kami

Menghasilkan warga global berkemahiran keusahawanan dengan kebolehpasaran yang tinggi

4I’s

Inovasi

Dari pembelajaran berasaskan kerja dan pembelajaran sepanjang hayat ke penyelidikan terapan dan penyelesaian korporat, kami menawarkan pelbagai produk inovatif untuk memenuhi keperluan unik pelajar sebagai individu dan keperluan masyarakat serta industri.

Impak

Kami mereka produk dan penyelesaian mengasah kemahiran akademik, professional serta pengetahuan kehidupan untuk mempersiapkan pelajar agar dapat memberi sumbangan yang bermakna dan lestari kepada keluarga, komuniti dan majikan mereka.

Antarabangsa

Kami menawarkan akses ke seluruh dunia ke program gabungan dan dalam talian kami serta memanfaatkan rangkaian rakan kongsi global untuk memberikan pengalaman terbaik kepada pelajar kami.

Penglibatan/ Keterlibatan

Kami menawarkan produk dan penyelesaian yang mudah diakses dan berpatutan kos untuk semua lapisan masyarakat dalam setiap industri dan bertujuan untuk merapatkan jurang diantara bandar dan luar bandar serta juga merapatkan jurang digital melalui rakan kongsi yang berdedikasi di seluruh negara.

Pengurusan dan Pentadbiran

DATO’ MOHAMED NIZAM BIN TUN ABDUL RAZAK

CHANCELLOR

Yang Berbahagia Dato’ Mohamed Nizam Bin Tun Abdul Razak dilahirkan pada 3 Oktober 1958 dan merupakan anak Tun Abdul Razak Bin Dato’ Hussein, Perdana Menteri kedua Malaysia dan Tun Rahah Binti Tan Sri Noah. Beliau adalah anak ketiga dalam keluarga lima anak lelaki dan telah mendirikan rumah tangga bersama Yang Berbahagia Datin Khadijah Binti Tun Abdul Rahman serta diberkati dengan seorang anak lelaki, Muhammad Nadzmi.

Our Campuses

UNITAR INTERNATIONAL
UNIVERSITY

Tierra Crest, Jalan SS6/3,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

+603 7627 7200

UNITAR COLLEGE

Level 8, Tierra Crest,
Jalan SS6/3, Kelana Jaya,
47301, Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia. 

+603 7627 7200

PUVAN BALACHANDRAN

CHIEF EXECUTIVE OFFICER

Puvan Balachandran adalah Ketua Pegawai Eksekutif Universiti Antarabangsa UNITAR, setelah alih peranan ini pada Februari 2018. Dalam kapasiti ini, beliau menguruskan Strategi dan Operasi Perniagaan UNITAR dengan tujuan untuk mempercepat penyelesaian inovatif dalam ekosistem pembelajaran global untuk masa depan yang lestari.

PROFESSOR EMERITUS TAN SRI DATO’ SRI IR. DR. SAHOL HAMID BIN ABU BAKAR

VICE CHANCELLOR

Tan Sri Sahol Hamid bin Abu Bakar adalah ahli akademik dan pentadbir terkenal dengan pengalaman selama empat dekad dalam pengajaran, penyelidikan, perundingan kejuruteraan, kepemimpinan dan tadbir urus yang cekap.

Our Academic Team

Prof. Dr. Mohd. Hassan Bin Mohd. Osman

Dean, Faculty of Business & Technology

Associate Prof. Dr. Mallika Vasugi A/P Govindarajoo

Dean, Faculty of Education & Humanities

Anis Laila Yap Binti Abdullah

Director, School of Media, Art & Design

Shahril Nizam Bin Shamsudin

Director, School of Culinary Arts

Mohd Shahril Bin Mat Yusoff

Head of Academics, UNITAR College