Diploma Pengurusan Hotel

Diploma Kolej
8 Semester
Kota Kinabalu
Daripada
RM 625.00sebulan
RM 22,500.00 jumlah yuran pengajian

Mengapa Kursus ini

Program ini mensasarkan untuk melengkapkan pelajar dengan asas pengurusan hotel dan juga pengetahuan khas dalam bidang perniagaan hotel serta menjawat jawatan pengurusan dalam industri ini.

Demi melayakkan diri untuk peranan pengurusan, pelajar diberi latihan yang berkesan untuk pengurusan peringkat pertengahan dalam semua bidang dan pastinya memanfaatkan bakal majikan mereka.

Ketahui Sekarang

Kaunselor pendidikan kami bersedia untuk membantu anda!

Lengkapkan borang di bawah;
ia tidak mengambil masa yang panjang.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Maklumat Kursus

  • Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan mendapat sekurang-kurangnya 3 kredit dalam sebarang subjek;
  • Lulus Sijil Tinggi Pengajian Malaysia (STPM) dengan minimum Gred C (GP 2.0) dalam sebarang subjek;
  • Lulus Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dengan gred minimum Maqbul (lulus);
  • Mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Tahap 3 dalam bidang berkaitan;
  • Sijil (Tahap 3, MQF) dalam bidang berkaitan dengan CGPA minimum 2.00; ATAU kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
  • Bahasa Kebangsaan
  • Basic Academic Reading & Writing
  • Beverage Operation
  • Customer Service in Hospitality
  • Effective Communication
  • Skills/Principles of Moral & Ethics
  • Essential Business Communication Skills
  • Event Management
  • Family Institution/The Precepts of Islam/ Creative & Problem Solving
  • Financial Accounting
  • Food & Beverage Management
  • Food Sanitation
  • Foreign Language- Mandarin 1
  • Front Office Operation
  • Hospitality & Tourism Marketing
  • Hospitality Cost Control
  • Hotel Lodging Management
  • Housekeeping Operation
  • Industrial Training
  • Introduction to Bakery & Pastry Skills
  • Introduction to Culinary Skills
  • Introduction to Hospitality & Tourism
  • Meeting, Incentive, Conventions & Exhibitions
  • PC Competency
  • Pengajian Malaysia 2 (For Malaysian)/ Bahasa Melayu Komunikasi 2 (For International)
  • Principles of Management
  • Principles of Marketing
  • Reading, Vocabulary & Grammar
  • Safety & Security in Hospitality Industry
  • Social & Human Skills Project
  • Theory of Food
  • Perhubungan Awam
  • Pemasaran & Jualan
  • Restoran
  • Perhubungan Tetamu
  • Acara Korporat
  • MICE
  • Penyambut Tetamu
  • Pembangunan Perniagaan
  1. Mengaplikasikan pengetahuan untuk menjalankan tugas operasi dan sistem asas di pelbagai jabatan dalam bidang hospitaliti.
  2. Menerapkan etika dan nilai profesional dalam menyediakan perkhidmatan dalam industri perhotelan.
  3. Mempraktikkan keupayaan kerja berpasukan, kemahiran interpersonal dan sosial dalam industri perhotelan.
  4. Untuk menyelesaikan masalah operasi hotel melalui penggunaan berkesan pelbagai saluran komunikasi profesional dan teknologi dalam mod bertulis, lisan dan visual.
  5. Mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran yang dipelajari untuk pembangunan profesional dalam industri perhotelan.

Muat Turun Risalah

"*" indicates required fields

Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.