Program-Program Pengajian di Universiti Antarabangsa UNITAR

Academy Program-Program

Universiti Antarabangsa UNITAR merupakan universiti maya pertama di Asia Tenggara dan institusi pertama di Asia yang dianugerahkan Penarafan QS 5-Bintang untuk pendidikan dalam talian. Oleh itu, program pengajian kami yang merangkumi rangkaian program sarjana muda dan pascasiswazah boleh didapati dalam dua mod iaitu pengajian konvensional dan juga kursus dalam talian.

Bagi menyediakan pengetahuan dan kemahiran yang berkaitan dengan industri untuk tenaga kerja abad ke-21, kursus-kursus di universiti kami adalah sejajar dengan Matlamat Pembangunan Mampan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu untuk melahirkan graduan yang mempunyai kebolehkerjaan tinggi daripada semua latar belakang sosio-ekonomi.

Apakah yang membuatkan UNITAR dan kursus universitinya popular di Malaysia? Berikut merupakan beberapa sebab :

Diiktiraf oleh Penarafan Universiti-universiti Dunia QS dan ASIC

UNITAR telah menerima Penarafan QS 5 Bintang bukan sahaja untuk pembelajaran dalam talian kami tetapi juga dalam pengajaran, kebolehpasaran, keterangkuman, kewangan dan “kriteria pakar”, iaitu dengan menawarkan salah satu jurusan Perakaunan dan Kewangan terbaik negara di peringkat universiti. Bukan itu sahaja, kami juga telah mendapat akreditasi oleh Perkhidmatan Akreditasi untuk Sekolah Antarabangsa, Kolej dan Universiti (ASIC) untuk pembelajaran dan pengajaran selain penyampaian kursus, kebajikan pelajar, pengurusan dan sumber kakitangan serta kesihatan dan juga keselamatan premis.

Kaedah Pendidikan C.A.R.E UNITAR

Kami berhasrat untuk menyediakan perjalanan pembelajaran untuk pelajar memperoleh set kemahiran yang berkaitan. Melalui C.A.R.E., iaitu metodologi pendidikan “Kolaboratif”, “Adaptif”, “Reflektif” dan “Keusahawanan”, UNITAR memupuk pelajarnya membangunkan kesedaran diri mengenai bakat dan kebolehan mereka serta menyemai dalam diri mereka keperluan untuk tanggungjawab sosial sambil melengkapkan dan menggalakkan mereka menyumbang kepada pembangunan negara.

Program Universiti untuk Lepasan SPM & Dewasa Bekerja

Kursus universiti kami ditawarkan di 13 lokasi di seluruh Malaysia, termasuk kampus induk di Kelana Jaya. Ia mempunyai jumlah pendaftaran lebih 5,000 pelajar yang tersebar dalam 40 program tempatan yang terdiri daripada peringkat Asasi, Diploma dan Sarjana Muda kepada peringkat Sarjana dan Kedoktoran pasca siswazah. Untuk memenuhi keperluan semasa pelbagai industri, UNITAR juga menyediakan lebih 50 program pensijilan profesional. Dengan APEL, profesional yang bekerja boleh meneruskan perjalanan pendidikan mereka dengan pilihan untuk mengurangkan tempoh program mereka melalui kursus pengajian konvensional dan kursus dalam talian.

Fakulti & Sekolah Kebolehkerjaan Tinggi

Setiap individu berhak mendapat akses kepada pendidikan tinggi yang berkualiti di kemudahan terkini, itulah sebabnya kami berbangga kerana mempunyai ahli jurusan akademik yang komited mengendalikan pelajaran di Fakulti Perniagaan & Teknologi, Fakulti Pendidikan & Kemanusiaan, Pusat Pengajian Media kami yang terkenal, Seni & Reka Bentuk (SMArD) dan Sekolah Siswazah di universiti UNITAR. Di fakulti dan sekolah kami, kami menumpukan pada menyampaikan pendekatan berfokuskan industri sambil melibatkan pelajar kami dengan projek dunia sebenar untuk pengalaman langsung.

Perkongsian & Kerjasama Pendidikan

Sebagai universiti pembelajaran dalam talian yang terkemuka di Malaysia, kami mempunyai perkongsian dan kerjasama yang menarik dengan syarikat berkaitan kerajaan (GLC) berprofil tinggi dan syarikat multinasional (MNC) di dalam dan luar negara. Melalui perkongsian dan kerjasama ini, ia membolehkan kami meningkatkan lagi pengalaman pendidikan untuk pelajar kami melalui latihan, penyelidikan dan perundingan.

UNITAR juga mempunyai pengalaman yang luas dalam melatih agensi kerajaan Malaysia dan pemain industri sektor swasta. Kami membantu usaha mereka meningkatkan kemahiran dan melatih semula pekerja mereka untuk memenuhi permintaan semasa di tempat kerja. Percepatkan masa depan anda di Universiti Antarabangsa UNITAR dengan belajar salah satu program dan kursus akademik kami di bawah.

Pilih Program Anda

  • Filter by
  • Bidang Kursus

  • Tahap Pengajian

  • Kampus

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.