WHAT CAN I DO AFTER STUDYING FOUNDATION IN MANAGEMENT

Apa Yang Boleh Saya Lakukan Selepas Belajar Asasi dalam Pengurusan?

Syarikat dan perniagaan memerlukan struktur, dibina dengan pengurusan baik yang menyumbang kepada pertumbuhan syarikat. Apabila orang yang membentuk sebuah syarikat dijaga dan diurus dengan baik, persekitaran kerja yang positif menjadikan pekerja mengambil berat tentang pekerjaan mereka dan mengembangkan kesanggupan untuk melaksanakannya. Apakah itu Foundation in Management ataupun Asasi dalam Pengurusan? Ia adalah pengenalan kepada industri pengurusan supaya anda boleh mempelajari asas-asas sebelum anda membuat keputusan. Matlamat utama kursus ini adalah untuk mengaplikasikan teori dan amalan pengurusan dalam organisasi korporat untuk melicinkan aliran kerja dan produktiviti. Walau bagaimanapun, dengan faedah mempelajari pengurusan, pelajar juga boleh bercabang ke dalam pelbagai industri lain di luar perniagaan atau pemasaran.

 

 

Peluang Pekerjaan bagi Mereka yang Belajar Asasi Pengurusan

 

Seiring dengan faedah mempelajari pengurusan, terdapat pelbagai peluang pekerjaan untuk pelajar asasi pengurusan yang dikaitkan dengan kursus tersebut, seperti pegawai sumber manusia, pembantu tadbir, usahawan dan ramai lagi. Orang yang paling sesuai untuk kursus ini ialah mereka yang mempunyai kesedaran komersial, kemahiran kepimpinan yang kuat, kemahiran organisasi dan kemahiran merancang. Oleh itu, apakah kursus Foundation in Management ataupun Asasi dalam Pengurusan bagi mereka yang tidak berminat dalam sektor berorientasikan perniagaan? Disebabkan oleh kajian pengurusan alam yang saling melengkapi, kursus ini boleh diperluaskan ke dalam bidang pengajian lain, yang memberi peluang kepada pelajar untuk mengikuti jurusan lain selepas menamatkan asas mereka, sementara mereka mungkin masih tidak tahu apa yang perlu dilakukan seterusnya. Anda mungkin tertanya-tanya, “apa yang boleh saya sambung pelajari selepas kursus asasi saya dalam pengurusan?” Dalam kursus, terdapat bidang pengajian  lain termasuk, asas psikologi, pengenalan teori undang-undang dan lain. Subtopik ini penting untuk membantu membangunkan kemahiran berfikir analitikal dalam kalangan pelajar. Pembangunan peribadi iaitu mencari suara anda juga merupakan subjek yang diajar dalam kursus, membantu anda menjadi komunikator yang lebih baik.

 

 

Siapa yang Perlu Belajar Kursus Asasi dalam Pengurusan

 

Kebanyakan graduan SPM dan STPM masih dalam proses memahami diri sendiri mereka, sama ada dari segi pendidikan dan juga peribadi. Dengan pendidikan yang betul, perkembangan peribadi juga merupakan satu proses yang berlaku dalam jiwa pelajar. Teori-teori yang diajar, membawa kepada perspektif bagaimana orang berkelakuan dalam pelbagai situasi untuk berfungsi sebagai garis dasar untuk program pengurusan. Oleh itu, apabila pelajar lulus dan mula bekerja, mereka akan dapat merangka pelan untuk membantu pekerja yang mengalami kesusahan dalam syarikat. Ini kekal sebagai kemahiran yang hebat untuk dipelajari tidak kira jika pelajar memilih untuk mengikuti Program Asasi dalam Pengurusan atau bertukar jurusan.

 

Profesional yang bekerja juga boleh belajar Program Asasi dalam Pengurusan sebagai tambahan kepada kemahiran sedia ada mereka. Jadi apa yang akan anda sambung selepas kursus Asasi dalam Pengurusan ialah soalan terbuka yang tinggal untuk anda memutuskan.

UNITAR merupakan universiti swasta tempatan yang menawarkan 100% pinjaman PTPTN kepada pelajar yang berminat untuk mengikuti kursus Asasi Pengurusan. Kursus pengurusan kami juga disediakan dalam talian dan di kampus, memberi peluang kepada pelajar kami untuk memilih kaedah pembelajaran ideal mereka di UNITAR.

Request Info

Our education counsellors are ready to help you!

Complete the form below;
it takes less than a minute.

"*" indicates required fields

Hidden
Terms and conditions apply.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
Terms and conditions apply.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.