Program Ijazah Sarjana di Universiti Antarabangsa UNITAR

Ijazah Sarjana

Baru sahaja tamat pengajian ijazah sarjana muda? Itu adalah pencapaian yang patut diraikan. Tetapi sekarang, anda mungkin tertanya-tanya sama ada anda harus melanjutkan pengajian ke peringkat sarjana seterusnya.

Mengikuti pengajian sarjana akan memberikan pemahaman yang lebih mendalam tentang bidang pengajian dan fokus kerjaya pilihan anda. Bagi majikan berpotensi, ia menunjukkan kepakaran dan kredibiliti anda dalam bidang tersebut dan membolehkan mobiliti yang lebih luas dalam bidang tersebut. Dengan memperoleh tahap pengetahuan sarjana, ia meningkatkan kecekapan anda dalam disiplin tersebut sambil memberikan anda kelebihan dalam mendapatkan jawatan kerja bertaraf lebih tinggi.

Sama ada anda memilih untuk belajar sarjana dengan serta-merta selepas pengajian ijazah pertama, atau memasuki pasaran kerja dahulu dan kemudian memohon kursus sarjana, ia akhirnya bergantung kepada matlamat anda.

Program Ijazah sarjana adalah kaedah yang paling berkesan untuk menyempurnakan pengetahuan anda dan menjadi pakar dalam bidang pilihan anda.
 • Mod pembelajaran dalam talian 100% – Persekitaran pembelajaran yang fleksibel dan bersesuaian bagi mereka yang mempunyai jadual kerja yang sibuk
 • Persijilan Profesional (Pilihan untuk Memperolehi pensijilan PGDE setelah berjaya menyelesaikan program Ijazah Sarjana Pendidikan) *
 • Dapatkan sehingga 20 * Lencana / Sijil Digital pada kursus yang disertakan dengan kandungan Microsoft (Sarjana Teknologi Maklumat)
 • Diselia bersama dengan rakan industri seperti NUTP, CloudSwift, Lembaga Kaunselor Malaysia dan Leap Ed
 • HRDF, KWSP dan pelbagai bantuan kewangan lain tersedia.
*Tertakluk kepada terma dan syarat

Sedang meneroka program sarjana di Malaysia? Berikut adalah beberapa sebab mengapa UNITAR adalah pilihan yang baik untuk mengikuti kursus sarjana:

 

Mod Pengajian Dalam Talian Tersedia

Belajar tidak pernah mudah apabila anda terpaksa menyesuaikan jadual kerja yang sibuk dan komitmen peribadi. Kami percaya bahawa pembelajaran sepatutnya fleksibel dan mudah untuk semua.

Di Universiti Antarabangsa UNITAR, program master dalam talian kami diakreditasi oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) dan diluluskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Sebagai universiti pertama di Malaysia dan sebenarnya, Asia Tenggara untuk menerima penarafan 5 bintang QS untuk pendidikan dalam talian, pelajar kami pasti boleh mengharapkan pembelajaran dalam talian yang berkualiti melalui program master kami.

Alami pembelajaran yang mudah di luar kampus universiti serta belajar setiap modul kursus pada kelajuan anda sendiri dengan program master dalam talian kami!

 

Pensijilan Professional

Kami menawarkan pensijilan profesional yang disahkan oleh MQA seperti program Diploma Pengajian Lepas Siswazah dalam Pendidikan (PGDE), yang direka untuk mereka yang telah menamatkan pendidikan tinggi mereka dan berhasrat untuk menjadi profesional pengajaran di institusi pendidikan Peringkat Asas, Menengah, dan Tinggi. PGDE mempersiapkan pendidik baru dan berpengalaman untuk menjadi kompeten dalam mengatasi cabaran dalam industri pendidikan. Setelah menamatkan, pelajar boleh memilih untuk meneruskan ke program Master Pendidikan UNITAR dengan pindahan kredit*.

*Tertera pada Terma dan Syarat

 

Peluang Memiliki Ijazah Sarjana dengan Kepujian Tertinggi Kini Tersedia

Kami berbesar hati menawarkan peluang kepada pelajar Sarjana di UNITAR International University untuk menamatkan pengajian dengan kepujian tertinggi. Pencapaian berprestij ini, bukan sahaja mengiktiraf usaha keras dan kecemerlangan akademik anda, tetapi juga meningkatkan prospek kerjaya dengan menunjukkan dedikasi dan kemahiran penyelidikan anda.
 
Kriteria Pengijazahan dengan Kepujian Tertinggi:
Kecemerlangan Akademik
 • Mengekalkan CGPA 3.75 atau lebih tinggi.
 • Tiada gred kursus di bawah B+
Penerbitan dan Penyelidikan:
 • Menerbitkan sekurang-kurangnya satu kertas penyelidikan dalam jurnal yang diindeks oleh SCOPUS atau jurnal lain yang diiktiraf.

Pembentangan dan Persidangan

 • Membentangkan kertas penyelidikan di persidangan peringkat tempatan atau antarabangsa.
Penglibatan Webinar
 • Menyertai sekurang-kurangnya tiga webinar dan menyediakan bukti penyertaan.
Pencapaian Tambahan:
 • Menunjukkan pencapaian luar biasa yang diperakui oleh Fakulti/ Sekolah anda.
Tamat Pengajian Tepat pada Masanya:
 • Menyelesaikan program anda dalam tempoh masa yang ditetapkan.
Mencapai kepujian tertinggi menyerlahkan kecemerlangan akademik anda dan membezakan anda dalam pasaran pekerjaan.
 

Dibimbing Bersama Rakan Industri

Calon-calon master kami mempunyai keistimewaan dipantau bersama pemimpin industri terkenal termasuk NUTP, CloudSwift, Lembaga Kaunselor Malaysia, dan Leap Ed. Pembelajaran melampaui pengaturan bilik darjah, dan terlibat dalam penasihat, kepimpinan, dan pengurusan di tempat kerja sebenar lebih meningkatkan pengetahuan teknikal dan set kemahiran dalam bidang kepakaran anda.

 

KWSP, HRDF dan Bantuan Kewangan Pelbagai

Bagi mereka yang berminat untuk memohon bantuan kewangan, UNITAR menawarkan pelbagai biasiswa dan juga menerima pemohon yang ditaja melalui Pengeluaran Akaun II KWSP. Ini bermakna Skim Pengeluaran Akaun II KWSP untuk Pendidikan membolehkan ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mengeluarkan dana dari Akaun II untuk membayar yuran untuk menjalani pengajian lanjutan di institusi tempatan atau luar negara.

Anda juga boleh menuntut kos program master UNITAR pilihan anda dari Dana Pembangunan Sumber Manusia (HRDF) atau memohon untuk program beasiswa kami! Mencari program master yang kredibel dan berkaitan dengan industri di Malaysia? Terokai pelbagai program ijazah master konvensional dan dalam talian kami di bawah. Lajukan masa depan anda di UNITAR hari ini!

 

Dapatkan Sehingga 20* Lambang Digital / Sijil

Jika anda mendaftar untuk Master Teknologi Maklumat UNITAR, anda boleh memperoleh sehingga 20 Lambang Digital Microsoft. Ini adalah lambang-lambang dan sijil yang disahkan oleh rangkaian blockchain untuk modul di samping sijil ijazah master anda. Kandungan Microsoft dan makmal berasaskan awan disertakan dalam kursus-kursus ini.

*Tertera pada Terma dan Syarat

Pilih Program Anda

 • Filter by
 • Bidang Kursus

 • Tahap Pengajian

 • Kampus

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.