Fashion, back to school and lifestyle concept. Cheerful young asian girl, korean student looking upbeat, holding backpack and notebooks, jumping upbeat over light blue background

Apakah yang Boleh Saya Jangkakan Apabila Mempelajari Program Asasi Seni UNITAR?

Mempelajari seni di universiti tidak berakhir selepas tamat pengajian; ia adalah proses sepanjang hayat untuk ramai orang.

Meningkatkan perspektif anda datang dengan pengalaman, yang melibatkan kedua-dua kajian praktikal dan teori. Asasnya berfungsi sebagai pengenalan kepada pengetahuan asas prinsip perniagaan dan kemanusiaan. Apakah itu Asasi dalam Seni? Universiti manakah yang menawarkan bidang seni? Matlamat program kami adalah untuk pelajar membangunkan perbendaharaan kata dan pengetahuan yang diperlukan untuk merumuskan penjelasan bagi konsep, prinsip, dan teori.


Prospek Kerjaya Bidang Seni

Peluang kerjaya untuk pelajar seni adalah dalam bidang bukan berkaitan sains seperti perniagaan, pendidikan, undang-undang, komunikasi massa dan hospitaliti. Peluang kerjaya khusus bidang seni ialah usahawan, pendidik, pemaju perniagaan dan pembantu tadbir. Sorotan utama program Asasi dalam Seni ialah pelbagai pilihan yang disertakan dalam kursus. Jadi anda mungkin tertanya-tanya, apakah tujuan Program Asasi dalam Seni? Kursus ini boleh menjadi laluan untuk pelajar yang masih tidak pasti bidang mana yang ingin mereka ceburi. Kursus elektif ialah Pengenalan kepada Psikologi, Kemahiran Penulisan dan Penyelidikan, Pengenalan kepada Seni Visual, dan Kemahiran Undang-undang. Matlamat elektif program ini adalah untuk meningkatkan minat pelajar atau mengembangkan rasa keghairahan terhadap sesuatu mata pelajaran.


Pendidikan Dalam Talian Berkualiti 5-Bintang UNITAR

Jadi mengapakah anda perlu mengikuti bidang Asasi dalam Seni di universiti kami? UNITAR merupakan universiti swasta Malaysia yang mempunyai penarafan QS 5 bintang yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Penarafan ini berfungsi sebagai pengiktirafan ketersediaan kami untuk pendidikan dalam talian, kualiti pengajaran dan peratusan kebolehkerjaan tinggi pelajar kami. Pensyarah juga dipilih dengan teliti untuk mewakili bidang masing-masing. Ini membolehkan pelajar kami belajar tentang pengalaman dunia sebenar yang mungkin mereka hadapi apabila bekerja.


UNITAR C.A.R.E

UNITAR ditubuhkan tahun 1997 dan sejak itu telah mengumpul pengalaman selama 25 tahun dalam sektor pendidikan. Program kami yang diperhalusi sesuai untuk keperluan setiap pelajar dengan memastikan pelajar kami dilengkapi dengan kemahiran yang sesuai dan bekerjasama. Pelajar kami dilatih untuk menyesuaikan diri dengan perubahan dalam industri, membangunkan pemikiran reflektif dan bersifat keusahawanan. Setiap semester, pelajar dijadual mengadakan pertemuan santai dengan ahli fakulti yang dipanggil “Student Touchpoints”. Pertemuan ini direka bentuk untuk membolehkan pelajar bertanya soalan yang membara tentang langkah seterusnya yang perlu diambil untuk kerjaya mereka. Memandangkan UNITAR merupakan universiti yang menawarkan Bidang Asasi dalam Seni Malaysia, syarat kemasukan ialah lepasan SPM, UEC, O-level, atau mana-mana sijil tempatan yang setara.


Kemampu milikan

Penggabungan Asasi UNITAR menawarkan rebat kepada pelajar yang memilih untuk mengikuti program Asasi dalam Seni secara percuma* jika mereka memilih untuk melanjutkan ke ijazah sarjana muda setelah tamat (tertakluk pada terma dan syarat). Bagi pelajar Asasi Seni Malaysia, terdapat pelbagai bantuan kewangan yang disediakan, seperti PTPTN, ZAKAT, dan KWSP. Kami berhasrat untuk menyediakan keperluan untuk pelajar dari semua lapisan masyarakat untuk benar-benar mencari tujuan mereka. Oleh itu, kami menyesuaikan diri dengan masa kini dan menjadikan kursus Asasi dalam Seni kami tersedia dalam talian dan di kampus. Ketahui lebih lanjut tentang program Asasi dalam Seni UNITAR atau baca mengenai kursus Asasi dalam Seni-Dalam Talian kami hari ini!

Request Info

Our education counsellors are ready to help you!

Complete the form below;
it takes less than a minute.

"*" indicates required fields

Hidden
Terms and conditions apply.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
Terms and conditions apply.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Browse by section