UNITAR Foundation Bundling

Lebih Penjimatan Yuran Pengajian Anda dengan Penggabungan Asasi Kami

Selepas menamatkan pengajian sekolah menengah anda dan memperoleh keputusan peringkat SPM, IGCSE atau O anda, langkah seterusnya ialah melanjutkan pengajian ke peringkat sarjana muda kerana ia merupakan kelayakan akademik minimum untuk kebanyakan syarikat hari ini.

 

Sebelum anda boleh mendaftar untuk program ijazah sarjana muda, anda perlu melengkapkan kursus pra universiti terlebih dahulu. Salah satu kursus pra-u yang paling biasa digunakan oleh pelajar di Malaysia ialah pengajian asasi.

 

Apakah itu Kajian Asasi?

Apakah itu program asasi di universiti? Kajian asas memberi pengetahuan dan kemahiran asas bagi menyediakan anda untuk pengajian ijazah sarjana muda. Mereka yang memilih untuk belajar program asasi biasanya mengambil masa 12 bulan untuk menyiapkannya. Jika anda lepasan SPM yang bercadang untuk memohon program asasi, anda akan:

 

  • Mengaji subjek yang berkaitan dengan program sarjana muda yang anda rancang untuk ambil.
  • Ikuti laluan pra-u yang lebih cepat untuk menamatkan pengajian berbanding dengan A-level dan diploma.
  • Lebih jimat dengan PTPTN ataupun bantuan kewangan lain untuk program asasi kerana tempoh pengajian yang singkat.
  • Memperoleh kemahiran menyelesaikan masalah, kemahiran pembentangan dan kemahiran lain yang akan menjadi berharga di tempat kerja.
  • Belajar dan amalkan keupayaan untuk menyusun pemikiran anda, merasionalkan secara logik, dan menyampaikan pendapat anda dengan jelas.
  • Mempunyai penguasaan bahasa Inggeris yang lebih baik kerana ia adalah bahasa pengantar.

 

Laluan ke Ijazah Sarjana Muda Dengan UNITAR

Di Universiti Antarabangsa UNITAR, terdapat tiga laluan pendidikan yang membawa kepada program ijazah sarjana muda: Pengajian asas, APEL dan program diploma. Jika anda adalah lepasan SPM yang memilih untuk menjalani program asasi, anda perlu melengkapkan gabungan kerja kursus dan peperiksaan supaya anda boleh maju ke program sarjana muda yang berkaitan dengan pengajian asasi anda.

 

Universiti kami menawarkan Program Asasi dalam Seni, Program Asasi dalam Teknologi Maklumat dan Program Asasi dalam Pengurusan! Lebih minat memohon program asasi dalam talian? Lihat Program Asasi kami dalam Pengurusan – Dalam Talian.

 

Cara Penggabungan Asasi UNITAR Berfungsi

Penggabungan Asasi Universiti UNITAR menawarkan rebat untuk pelajar program asasi UNITAR sedia ada yang maju dari program asasi ke ijazah sarjana muda dalam pengambilan semester seterusnya. Rebat ini diberikan dalam bentuk potongan yuran pengajian daripada kursus ijazah sarjana muda.

 

Potongan yuran pengajian program sarjana muda adalah sama rata pada setiap semester.

 

Memilih untuk belajar asasi selepas SPM adalah pilihan akademik dan pilihan kewangan yang baik. Dengan rebat Penggabungan Asasi, PTPTN dan bantuan kewangan lain, UNITAR ialah universiti pilihan di Malaysia yang menjadikan program asasi dan kursus universiti lain berpatutan. Hubungi kami hari ini!

Request Info

Our education counsellors are ready to help you!

Complete the form below;
it takes less than a minute.

"*" indicates required fields

Hidden
Terms and conditions apply.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
Terms and conditions apply.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.