Most Popular UNITAR Courses for Working Adults

5 Kursus Teratas UNITAR Yang Paling Popular untuk Belajar Sambil Bekerja

Antara tanggapan yang terbesar tentang meneruskan pendidikan tinggi adalah yang kita perlu melepaskan pekerjaan kita. Sememangnya ini benar semasa berpendidikan rendah atau menengah tetapi sekarang merupakan suatu kebiasaan di mana-mana universiti yang menawarkan belajar sambil bekerja dan pembelajaran secara atas talian – terutamanya untuk dewasa yang perlu menanggung banyak tanggungjawab.

 

Ingin meningkatkan kemahiran untuk pertukaran kerjaya atau kenaikan pangkat pekerjaan? Berikut adalah 5 kursus universiti paling popular yang dipilih oleh dewasa yang belajar sambil bekerja di UNITAR.

 

 

Kursus UNITAR Yang Popular Untuk Belajar Sambung Bekerja - UNITAR Malaysia

 

 

 

#1 Kursus Paling Popular: Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Atas Talian) 

Ia tidak menghairankan bahawa SPP (Sarjana Pentadbiran Perniagaan) atas talian kami merupakan program kursus yang paling popular di universiti kerana sering dicari dalam kalangan profesional yang bekerja. Individu dalam sektor korporat biasanya akan menambah SPP kepada ijazah sarjana muda mereka untuk menggilap profil kerjaya mereka serta menguruskan perniagaan dengan lebih baik dengan memahami orang dan proses yang terlibat.

 

Mereka juga berpeluang untuk mendaftar dengan APEL, Akreditasi Pengalaman Pembelajaran Berasaskan Terdahulu, di mana pengalaman kerja anda selama bertahun-tahun diambil kira. SPP atas talian kami ialah program pascasiswazah sepenuh masa yang menawarkan pelbagai peluang kerjaya dalam pengurusan perniagaan untuk mana-mana pekerja profesional yang mengikuti kursus. Selain daripada perniagaan tempatan dan antarabangsa, mereka juga akan berpeluang untuk melihat ke dalam bidang kewangan, pemasaran dan sumber manusia.

 

Prospek kerjaya untuk graduan :

 

 • Pengurus Operasi Perniagaan : menganalisis operasi perniagaan dan perwakilan.
 • Pengurus Pemasaran : menyokong jualan, merancang acara & pengurusan orang.
 • Pengurus Kewangan : menyelia kesihatan kewangan sesebuah organisasi.
 • Pentadbir Pangkalan Data : membantu pengguna menggunakan pangkalan data dengan mudah untuk mencari maklumat.

 

#2 Kursus Paling Popular: Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) – Pembelajaran Secara Atas Talian 

Jika anda tidak layak untuk kursus SPP sekarang, boleh pertimbangkan untuk mengambil ijazah sarjana muda atas talian kami dalam pentadbiran perniagaan (Kepujian). Pendek kata,  anda akan memperolehi pengetahuan umum tentang prinsip dan amalan perniagaan.

 

Prospek kerjaya untuk graduan :

 

 • Akauntan : merekodkan maklumat kewangan semasa mengendalikan urus niaga kewangan.
 • Penganalisis Kewangan : menilai prestasi saham & jenis pelaburan lain.
 • Penganalisis Penyelidikan Pasaran : mengumpulkan dan menganalisis data tentang pengguna dan pesaing.
 • Juruaudit : memeriksa ketepatan transaksi perniagaan yang direkodkan.
 • Penasihat Kewangan Peribadi : menawarkan nasihat dan perkhidmatan kewangan yang disesuaikan.

 

Walaupun anda sedang bekerja, nescaya ada peluang untuk orang dewasa yang bekerja untuk memasuki universiti. Anda boleh memanfaatkan pengalaman kerja anda dan memohon melalui APEL untuk mendapatkan kemasukan, dengan peluang selanjutnya untuk mengurangkan tempoh pengajian dan kos anda.

 

#3 Kursus Paling Popular: Sarjana Pendidikan (Kepimpinan & Pengurusan Pendidikan) – Pembelajaran Secara Atas Talian 

Tiada minat dalam dunia perniagaan? 16% daripada profesional kami yang bekerja juga merasakan perkara yang sama. Jika anda mempunyai minat untuk pendidikan, terutamanya dalam peranan kepimpinan dan pengurusan, pertimbangkanlah sarjana atas talian kami dalam kepimpinan dan pengurusan Pendidikan. Program ini melengkapkan anda dengan kemahiran metodologi penyelidikan serta menyediakan anda untuk menjadi pemimpin di institusi pendidikan awam dan swasta. Anda juga boleh mempunyai tangan dalam membentuk kurikulum sekolah dan kursus universiti.

 

Prospek kerjaya untuk graduan sarjana kepimpinan & pengurusan pendidikan:

 

 • Pengetua Sekolah Rendah / Menengah : menyelia semua operasi sekolah & pengurusan kakitangan.
 • Pengarah Program Universiti : menyediakan kepimpinan akademik & hala tuju kepada program universiti.
 • Perunding Akademik : membantu ibu bapa, pelajar dan organisasi dengan perancangan pendidikan.
 • Pereka Kurikulum : mereka membentuk dan membangunkan bahan pengajaran atau kurikulum untuk pendidik.

 

#4 Kursus Paling Popular: Sarjana Muda Pendidikan (Kepujian) – Atas Talian 

Jika minat anda lebih kepada pendidikan am, pendaftaran dalam Sarjana Muda Pendidikan (Kepujian) atas talian UNITAR adalah pilihan yang baik. Dengan cara itu, anda boleh memilih untuk meneruskan laluan kerjaya perguruan atau bukan perguruan.

 

Prospek kerjaya untuk graduan sarjana muda pendidikan:

 

 • Guru Sekolah Awam / Swasta : menyediakan pelajaran di sekolah awam / pusat pembelajaran swasta atau rumah.
 • Pengajar Bahasa : mengajar bahasa dan budaya khusus untuk tujuan profesional dan masa lapang.
 • Usahawan Pendidikan : usahawan yang menggabungkan pendidikan dengan keusahawanan dan mewujudkan syarikat berasaskan pendidikan atau latihan.

 

#5 Kursus Paling Popular: Asasi dalam Pengurusan (Atas Talian) 

Orang dewasa bekerja yang tidak mencapai keputusan yang diinginkan dalam peperiksaan SPM mereka masih boleh mendaftar untuk program ijazah sarjana muda dengan mengambil kursus asasi. Pengajian asas adalah satu cara untuk menyediakan laluan masuk ke tahun pertama program sarjana muda. Apa yang menjadikan Asasi Pengurusan atas talian UNITAR menarik adalah selain menawarkan belajar sambil bekerja, ia juga melengkapkan pekerja muda dengan kemahiran pengurusan asas seperti merancang, membuat keputusan, mengatur dan memimpin dalam tempoh pengajian selama satu tahun, sambil memberi mereka kemasukan untuk mendaftar program kursus sarjana muda untuk meluaskan peluang pekerjaan mereka. Selepas menamatkan kajian asas ini, anda boleh meneruskan kerjaya anda sebagai pegawai perhubungan pelanggan rendah atau melanjutkan pelajaran anda. Kursus universiti dalam talian kami disesuaikan untuk orang dewasa yang bekerja dan lepasan sekolah yang memerlukan fleksibiliti pengajian agar sesuai dengan keadaan semasa mereka. Dengan kemasukan APEL, ia menjadikan pendidikan universiti lebih mudah diakses oleh profesional yang bekerja dan orang lain untuk mencapai matlamat akademik dan kerjaya mereka.

Request Info

Our education counsellors are ready to help you!

Complete the form below;
it takes less than a minute.

"*" indicates required fields

Hidden
Terms and conditions apply.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
Terms and conditions apply.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Browse by section