Portrait,Of,Smiling,Young,Asian,College,Student,With,Laptop,And

Perlukah Saya Mengambil Sijil dalam Pengajian Perniagaan?

Asas-asas perjalanan pendidikan memerlukan masa, kerja keras, pendedahan, inspirasi dan kemajuan untuk mencapai pemahaman menyeluruh tentang sesuatu topik. Katakan anda komited untuk mengambil lompatan bagi memahami perniagaan dan faedah mempelajari pengajian perniagaan, anda boleh mengharapkan untuk mempelajari metodologi untuk membangunkan kemahiran operasi dan keusahawanan anda. Apakah itu kursus sijil? Semasa tempoh kursus sijil, pelajar akan mempelajari dan membangunkan pemahaman peringkat permulaan tentang subjek yang akan membantu mereka melanjutkan pelajaran kelak dalam program diploma mereka.

 

 

Apabila Anda Mempunyai Keghairahan untuk Pengajian Perniagaan, tetapi Mendapat Keputusan Rendah dalam SPM

 

Proses pemikiran seseorang selepas SPM biasanya dipenuhi dengan soalan seperti, “Saya mempunyai keputusan SPM yang teruk, apa yang perlu saya lakukan seterusnya?” atau jika anda memang ingin mendapatkan Sijil Kursus Perniagaan, anda mungkin tertanya-tanya apakah faedah belajar pengajian perniagaan. Di UNITAR, kami memahami kepentingan mempelajari subjek yang anda minati. Dengan meluaskan peringkat kemasukan untuk sijil Pengajian Perniagaan, ia membolehkan kami menyediakan peluang kepada calon yang akhirnya boleh memberi tumpuan kepada subjek yang penting bagi mereka.

 

 

Apabila Anda Perlu Mengisi Jurang Pengetahuan untuk Kemajuan Kerjaya

 

Apabila anda ingin membuat pertukaran atau kemajuan kerjaya sebelum bekerja dalam industri, tanya diri anda, mengapa memilih pengajian perniagaan dan bukannya kursus sijil lain? Salah satu faedah kursus sijil adalah dari segi tempoh mereka yang agak pendek berbanding dengan diploma atau ijazah. Asas-asas yang diajar dalam tempoh setahun dan beberapa bulan tambahan akan bertindak sebagai pengenalan kepada industri perniagaan, supaya anda boleh membuat keputusan pada akhirnya jika anda perlu terus menceburi kursus ini atau beralih ke jurusan lain. Apa yang kursus sijil menyumbang, secara ringkasnya, adalah ia menggunakan tempoh semester untuk mengintegrasikan pelajar dengan betul, supaya mereka boleh lebih bersedia untuk mengambil program diploma yang lebih maju.

 

Apabila Kewangan Sempit

 

Situasi kewangan agak sempit kini disebabkan pandemik Covid-19. Di UNITAR, kami percaya bahawa setiap orang berhak mendapat peluang pendidikan. Pelajar kami layak mendapat 100% pengecualian yuran sijil jika anda melanjutkan ke program diploma UNITAR dengan CGPA 3.0 atau ke atas. Ini membuka pintu mengapa anda perlu memilih Pengajian Perniagaan jika anda berminat dengan subjek tersebut, kerana ia berpotensi membantu anda melanjutkan pengajian ke pendidikan tinggi pada harga yang berpatutan. Jangan biarkan keputusan SPM teruk menghalang anda dalam usaha anda tentang apa yang perlu dilakukan seterusnya.

 

 

Apabila Anda Ingin Kadar Pengajian Tinggi yang Lebih Perlahan

 

Jikalau anda tidak ingin meneruskan kerjaya yang berkaitan dengan pengajian perniagaan, pengetahuan dan kemahiran yang dikumpul dalam kursus boleh menjadi inspirasi relevan kepada pelbagai industri, seperti perakaunan, pengurusan rantaian bekalan, e-dagang dan banyak lagi. Faedah kursus sijil tidak semestinya menentukan laluan untuk melanjutkan pelajaran dalam perniagaan tetapi berfungsi sebagai pusat pemeriksaan untuk anda mengukir laluan kerjaya anda.

 

Jika anda berfikir untuk mendaftarkan diri anda ke dalam program sijil, pertimbangkanlah sijil Pengajian Perniagaan UNITAR. Program kami yang diperhalusi termasuk pelbagai faedah dan faedah yang dibungkus untuk memenuhi keperluan setiap pelajar, supaya anda dapat menampung jurang pengetahuan dan mencari laluan pekerjaan ideal anda.

Request Info

Our education counsellors are ready to help you!

Complete the form below;
it takes less than a minute.

"*" indicates required fields

Hidden
Terms and conditions apply.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
Terms and conditions apply.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.