Program-Program Ijazah Sarjana Muda di Universiti Antarabangsa UNITAR

Ijazah Sarjana Muda

Memperolehi segulung skrol ijazah di sebuah universiti yang terkemuka merupakan sebuah pelaburan untuk diri dan juga masa depan anda, terutamanya jika anda mendaftar untuk program ijazah sarjana muda. Apabila anda memilih untuk meneruskan ijazah sarjana muda, ia membuka pintu kepada laluan kerjaya yang menarik di dalam dan di luar Malaysia.  

Memperoleh ijazah sarjana muda juga merupakan prasyarat untuk menjalankan program ijazah sarjana atau PhD jika anda bercita-cita untuk mengikuti pendidikan pasca siswazah pada masa hadapan.

Tidak pasti kursus ijazah sarjana muda apa yang ingin anda belajar di Malaysia? Berikut adalah beberapa sebab mengapa anda patut mempertimbangkan UNITAR:

  • Program Ijazah Sarjana Muda Atas Permintaan 

Kursus ijazah sarjana muda kami di Malaysia memberi peluang untuk mengkhusus dalam bidang pengajian popular seperti pentadbiran perniagaan, perakaunan, pengajian komunikasi, pendidikan, kewangan, teknologi maklumat dan psikologi. Kursus ijazah sarjana muda UNITAR direka bentuk untuk meningkatkan prospek kerjaya dan melayakkan graduan untuk peluang pekerjaan atas permintaan, dari peringkat kemasukan hingga ke peringkat pertengahan.

  • Bantuan Kewangan & Biasiswa Universiti dan Kerajaan

Pendidikan tinggi harus berpatutan harganya untuk semua orang, termasuk program ijazah sarjana muda. Pelajar UNITAR mempunyai akses kepada banyak pilihan bantuan kewangan dan biasiswa di Malaysia untuk membantu perjalanan pendidikan mereka. Antara bantuan kewangan dan biasiswa yang ada ialah:

(a) Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN)

(b) Pinjaman Yayasan (Negeri).

(c) Pembiayaan Pendidikan AFFIN-i

(d) Dermasiswa Yuran Sifar – Bantuan Sara Hidup (Kategori BSH & M40)

(e) Penggabungan Sijil (hanya terpakai jika pelajar maju dari Sijil ke Diploma)

(f) Biasiswa I-Future untuk Pelajar UNITAR

* Terma dan Syarat terpakai untuk semua biasiswa am dan bantuan kewangan.

  • Kurikulum Pemenang Anugerah 

Di UNITAR, kami pasti menyampaikan kurikulum berkaitan industri yang menggabungkan aspek teori dan praktikal, yang menyumbang kepada kejayaan program berkualiti tinggi kami. Sarjana Muda Kewangan Islam kami telah mendapat tempat pertama di Malaysia di bawah Skor Penunjuk Ekonomi Islam Global dan Kewangan Islam.

Tambahan pula, kami juga menerima Penarafan QS 5 Bintang untuk program ijazah sarjana muda Perakaunan dan Kewangan kami.

  • Penempatan Latihan Amali di Syarikat Multinasional

Selain daripada pembelajaran teori di dewan kuliah, kami percaya bahawa pelajar UNITAR harus menggunakan pengetahuan mereka di tempat kerja sebenar. Inilah sebabnya kami bersemangat bekerjasama dengan syarikat dan organisasi daripada pelbagai industri! Beberapa peluang latihan pelajar kami adalah di syarikat multinasional terkemuka, termasuk Astro, Karangkraf Sdn Bhd, Media Prima Berhad, Tenby, Farview, FAMA, Lazada, Axiata serta pertubuhan bukan kerajaan dan perusahaan kecil dan sederhana.

  • Mod Pengajian Fleksibel

Mencari pengajian jarak jauh ijazah sarjana muda secara dalam talian di Malaysia? UNITAR menawarkan pengajian ijazah sarjana muda dalam talian untuk pelajar yang mempunyai komitmen kerja, keluarga dan belajar dari jarak jauh. Dengan cara itu, mereka boleh memilih mod belajar yang fleksibel di mana mereka boleh mengakses bahan kuliah dan tugasan dalam talian pada bila-bila masa, di mana-mana tempat.

  • Pensijilan Tambahan untuk Kursus Ijazah Sarjana Muda Tertentu

Kelengkapan pelajar kami dengan kelayakan tambahan boleh meningkatkan pengetahuan teori dan portfolio akademik. Dapatkan sehingga 20 lencana digital atau pensijilan berdasarkan kursus yang dibenamkan dengan Kandungan Microsoft, iaitu ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat (Kepujian), atau dapatkan sijil tambahan dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Penutur Bahasa Lain (TESOL) di bawah ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Kepujian).

Percepatkan masa depan anda di Universiti Antarabangsa UNITAR dengan program ijazah sarjana muda di dalam kampus dan dalam talian kami di Malaysia di bawah.

Pilih Program Anda

  • Filter by
  • Bidang Kursus

  • Tahap Pengajian

  • Kampus

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.