Program Ijazah Kedoktoran di Universiti Antarabangsa UNITAR

Kedoktoran

Apakah program kedoktoran? Juga dikenali sebagai kedoktoran, ia merupakan istilah menyeluruh untuk banyak ijazah termasuk program PhD. Di antara semua peringkat akademik, ijazah kedoktoran berada di peringkat tertinggi.

Di Universiti Antarabangsa UNITAR, kami menawarkan ijazah kedoktoran yang termasuk dalam kategori penyelidikan. Dalam kategori ini, anda akan diperkenalkan dengan program ijazah Doktor Falsafah (PhD).

Berikut adalah beberapa sebab UNITAR merupakan universiti yang ideal untuk melanjutkan pengajian ijazah kedoktoran (PhD) anda di Malaysia:

  • Anugerah dan Pengiktirafan UNITAR

Universiti kami adalah antara institusi pengajian tinggi terkemuka dalam kategori Pendidikan & Pembelajaran dan juga diundi oleh rakyat dalam Anugerah Putra Brand 2021.

Kami juga diakreditasi oleh Perkhidmatan Akreditasi untuk Sekolah, Kolej dan Universiti Antarabangsa (ASIC) bagi Jaminan dan Peningkatan Kualiti, Kebajikan Pelajar, Pemasaran dan Pengambilan, Pembelajaran dan Pengajaran; Penyampaian Kursus, Pengurusan dan Sumber Kakitangan dan juga Premis dan Kesihatan & Keselamatan.

Tambahan pula, kami dicalonkan sebagai Pilihan Teratas Majikan oleh Talentbank serta dianugerahkan 5 Bintang oleh Penarafan QS dalam Pengajaran, Kebolehkerjaan, Pendidikan Dalam Talian, Perakaunan & Kewangan dan Keterangkuman.

Sebagai universiti swasta tempatan yang memenangi anugerah di Malaysia, tidak hairanlah jika pelajar tempatan dan antarabangsa akan menambah UNITAR ke senarai universiti pilihan mereka.

  • *100% Program Berasaskan Penyelidikan

Orang ramai mengikuti program kedoktoran atas sebab yang berbeza iaitu sebahagian daripada mereka mempunyai minat dan ingin meneruskan pembelajaran mereka sepanjang hayat atau minat untuk kerjaya pilihan mereka. Program PhD terutamanya tertumpu kepada penguasaan subjek dari segi teori.

Memilih untuk belajar di universiti kami akan melengkapkan anda menjadi pemimpin dalam bidang anda dengan pengetahuan dan kepakaran yang mendalam dan juga disokong oleh penyelidikan. Selain itu, anda boleh membuat tesis atau disertasi anda sama ada dalam Bahasa Inggeris atau Bahasa Malaysia. Sama seperti mana-mana kursus atau program PhD, terdapat fleksibiliti dalam waktu perundingan dengan penyelia pilihan anda.

* Tertakluk kepada terma dan syarat

  • Doktor Dalam Talian Pentadbiran Perniagaan (DBA)

Pentadbiran perniagaan merupakan bidang yang sangat dicari kerana kepelbagaian kerjayanya, apatah lagi setiap organisasi memerlukan individu khusus yang boleh memimpin dan mengurus pasukan untuk memastikan operasi perniagaan yang lancar. Program Doktor Pentadbiran Perniagaan dalam talian kami memberi tumpuan kepada kerja penyelidikan yang diselia, melengkapkan graduan dengan pengetahuan perniagaan dan pengurusan yang mendalam sambil menunjukkan strategi pelaksanaan. Lebih suka belajar secara bersemuka? Kami juga menawarkan program ijazah Doktor Falsafah (PhD) konvensional dalam Pentadbiran Perniagaan.

  • Pendedahan Melangkaui Sempadan

Pelajar kedoktoran di UNITAR boleh mendapat pendedahan tempatan dan antarabangsa terhadap landskap pendidikan. Sebelum ini, kami bekerjasama dengan UNICEF dan Suruhanjaya Tinggi British KL.

  • Pembiayaan Penyelidikan

Jika anda dilantik sebagai Pembantu Penyelidik Siswazah, sebahagian daripada pelajaran anda mampu dibiayai oleh Geran Penyelidikan Industri dan Kerajaan yang berada di bawah Penyiasat Utama.

  • Pengeluaran KWSP Disediakan

Pelajar kedoktoran UNITAR juga boleh memohon bantuan kewangan melalui Pengeluaran Akaun II KWSP. Pada asasnya, Skim Pengeluaran Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) (Akaun II) untuk Pendidikan membenarkan ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) keluarkan wang yang diperlukan daripada Akaun II untuk membayar yuran bagi melanjutkan pengajian di institusi tempatan atau di institusi luar negara.

Adakah anda sedang melayari dan ingin mencari program PhD dalam talian atau konvensional di Malaysia? Semak program kedoktoran kami di bawah. 

Pilih Program Anda

  • Filter by
  • Bidang Kursus

  • Tahap Pengajian

  • Kampus

Download Brochure

"*" indicates required fields

Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.